Karakteristike :

  • zlatnozeleni dragulj istarskog maslinarstva
  • dobiveno hladnim postupkom prešanja s udjelom slobodnih masnih kiselina od 0,08 do 0,2%
  • bogato nutritivno vrijednim elementima i aromatičnim notama
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje ističu posebna uravnoteženost pikantnosti i gorčine, ugodan miris, zeleno-žuta boja i gustoća

Ol Istria ekstra djevičansko maslinovo ulje godinama je sinonim i standard kvalitete za istarska maslinova ulja, što uvijek iznova potvrđuju brojne nagrade na prestižnim međunarodnim natjecanjima.

Preradom maslina iz vlastitih maslinika hladnim postupkom dobiva se ekstra djevičansko maslinovo ulje koje se odlikuje izrazito visokim sadržajem prirodnih antioksidanta.

Masline se beru ručno i prerađuju unutar 24 sata, čime se osiguravaju osnove za vrhunsku kvalitetu ovog ekstra djevičanskog ulja.

Sve sorte imaju specifičan okus, miris i intenzitet, tako da se ulja, kao i vino, mogu kombinirati uz različita jela.
U svakoj se kapi ovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja spajaju stoljetna tradicija i najsuvremenija agrotehnika i tehnologija proizvodnje.

Ol Istria ekstra djevičanska maslinova ulja i ove godine nastavljaju sjajan niz nagrada na međunarodnim ocjenjivanjima vina.

Ol Istria ekstra djevičansko maslinovo ulje mješavine sorti zlatom je okićeno u Londonu na velikom međunarodnom natjecanju ekstra djevičanskih maslinovih ulja – London IOOC 2016.

Podijeli